top of page

Ceny energií strmě stoupají. Vím jak se proti tomu bránit.

Pandemie covid-19 spustila po celém světě inflační spirálu. Bohužel nebo bohudík se to týká i energetiky. Za poslední rok stouply ceny plynu na burze o 119% a elektřiny o 75%. To se musí zákonitě promítnout do cen dodavatelů energií v naší republice. Všichni to vidíme již na aktuálních vyúčtováních, kde většina dodavatelů od začátku letošního roku minimálně jednou zdražila. A bohužel to nebude naposledy.


Možná jste se pozastavili nad slůvkem bohudík v souvislosti se zdražením energií? Vysvětlím.

Jak jste si snad již všimli, jako jednu ze služeb komplexního realitního poradenství, poskytuji poradenství i v energetice. Přiznejte si, kdo z vás rozumí faktuře za vyúčtování plynu či elektřiny? Kdo ví zda má u svého dodavatele ten nejlepší "produkt" (chápej ceník), zda má správnou sazbu, HDO, prostě zda neplatí za energie více než by musel? Právě proto má moje služba o to větší význam v době, kdy zdražování energií nutí klienty minimálně k zamyšlení. A mají dvě možnosti. Buď se vzdělat natolik, aby se dokázali sami orientovat v technických a dodavatelských finesách nebo se obrátit na profesionála, který dokáže poradit, pomoct a ve výsledku i ušetřit. Ano, čtete správně. V drtivé většině i přes zdražování zákazníci ušetří. A co víc, celá služba je postavená na dlouhodobé spolupráci, má vysokou přidanou hodnotu a je zdarma. Resp. pouze za doporučení dalším potenciálním klientům.

Samozřejmě že to celé není jen o správném nastavení spotřeb, smluv nebo změně dodavatele. Další úspory a zhodnocení nemovitosti můžeme společně zajistit výběrem a instalací optimální fotovoltaické elektrárny na vaši střechu. To vám zajistí 30 - 70% úsporu na elektrické energii. Cena průměrné FVE na ttřeše rodinného domu je zhruba 320 tis. Kč a je možné na ni získat až 170 tis. dotaci.

Pokud Vám není jedno kolik platíte a hlavně kolik budete platit za energie pro svoje bydlení nebo podnikání, ozvěte se mi. Rád vše vysvětlím a spočítám podrobněji.


46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page