top of page

Domácnosti, Firmy, Obce, Instituce ....



Je mou povinností Vám představit nejenom nabídku služeb, ale hlavně vysvětlit, proč jsou naše služby nezávislého energetického poradce nejenom dobré a snad i chvályhodné, ale především pro klienta velmi ekonomicky výhodné.


Nákupy energií, elektřiny a plynu, jsou velmi podobné pořizování např. osobního auta pro účely vaší rodiny, případně do vaší firmy nebo obce.

Jako jsou auta stavebnicí z dílů různých dodavatelů, tak i elektřina v síti a plyn v plynovodu jsou mixem komodity od různých dodavatelů tzv. silové energie, kterou koncovému zákazníkovi výrobci sami neprodávají. Svého plechového miláčka si nejdeme koupit do továrny, kde se vyrobí, třeba do Kvasin či Nošovic, stejně tak nenakupujeme „silovku“ od majitele jaderné nebo uhelné elektrárny, přestože se ČEZ se svými elektrárnami tváří, že např. ČEZ Prodej či ČEZ ESCO jsou jejich prodejci koncovým klientům. Ale to je omyl.

My svému váženému klientovi, se kterým se potkáváme a známe, nejenom že vybereme v daném a především ideálním čase cenově nejvýhodnějšího obchodníka (jakoby „autosalón“), ale dopředu jej prověřujeme, že je skutečně solidním dodavatelem energií. Doporučujeme jen takové, co umí pro své odběratele dobře, tedy bezpečně, výhodně a především včas nakoupit na energetické burze, a kterým nehrozí insolvence a krach, jako byl dominový úpadek společností Bohemia Energy a dalších neférových dodavatelů.

Oni totiž prodávali za poměrně nízké fixované ceny s obrovskými zisky, na tom by nebylo nic špatného, nicméně nízké ceny falešně slibovaly na měsíce a roky dopředu, ale komoditu nakupovali na poslední chvíli na denním trhu za spotové ceny, které jsou velmi nestabilní. V době energetické krize způsobené mnoha faktory, v té době nedostatkem elektřinu vypnutím jaderných elektráren ve Francii a Německu, skokově a především poměrně dlouhodobě vzrostly a neseriózní dodavatel měl najednou prodávat levněji, než nakupoval. Neslavný konec všichni známe, „loď opustili první a pasažéry v tom nechali vykoupat.


Tím ale úkol a služba energetického poradce zdaleka nekončí. Svým zákazníkům pomáháme připravovat a realizovat malé i větší technologické projekty, které mají dopad na energetické úspory a tím pádem mají pozitivní vliv jak na rodinnou, tak firemní a případně obecní pokladnu, ale i na životní prostředí.


Z malých opatření nabízíme originální koncept MODRO-ZELENÁ ÚSPORÁM (MZÚ), kdy na základě analýzy spotřeby energií a vody v jednotlivých objektech nabízíme celkem levná řešení, kterými jsou:

-              výměna svítidel za LED osvětlení, to prodáváme za velmi zajímavé ceny, a navíc s pětiletou zárukou,

-              regulace průtoku vody prostřednictví sofistikovaných perlátorů a úsporných sprchových hlavic.Tyto cenově velmi dostupné spořiče šetří přes 50% vody na spotřebě a tím i energie na její ohřev. Návratnost této drobné investice je malých jednotkách měsíců, v rodině se dvěma dětmi máme prověřenu návratnost do 4 měsíců

-              instalace radflek fólie za radiátory, aby se zbytečně netopilo do zdi za topidlem a kapacita radiátoru byla na 100% využita pro ohřev vzduchu v místnosti

-              fotovoltaika na ohřev teplé vody s dotací 90tis.Kč, což je 90-100% celkové investice. Dotace je pro seniory nebo domácnosti s příspěvkem na děti nebo na bydlení


Z větších investic nabízíme realizace, vč. přípravy a dotačního managementu, která v kombinaci s malými opatřeními umí snížit provozní náklady až na 40% původních a spolu s dotacemi garantují návratnost v rozmezí  4-6 let. Jedná se především o:

-              fotovoltaické elektrárny, velké s bateriemi umí od jara do podzimu zajistit téměř energetickou soběstačnost (po odečtení dotace kolem 200 tis. Kč), případně malé bez baterií vč. FVE pro ohřev teplé vody (po odečtení dotace do 100tis.Kč) 

-              tepelná čerpadla – ta umí zvýšit účinnost převodu elektřiny na teplo až trojnásobně a tím šetří především v objektech vytápěných elektřinou nebo plynem

Máme patent i na projekty recyklace a rekuperace odpadních vod, nicméně tyto technologie se vyplatí ve větších bytových domech, hotelích nebo podnicích se spotřebou >2.500 m3 ročně.


Především větší projekty je třeba nejenom dobře připravit, ale i dopředu vyhodnotit jejich účinnost v konkrétním prostředí, a proto je nedílnou součástí našich služeb zajištění monitoringu, který může být buď pouze pro objekty daného investora, případně v rámci komunitní energetiky v dané obci nebo i pro širší okolí investora pro sdílení energií z obnovitelných zdrojů.

Zajišťujeme malé i velké energetické koncepce, které za relativně málo peněz vč. využití dotací vyhodnotí a doporučí, jaká opatření se v dané obci nebo firmě dají realizovat tak, aby dávala nejen ekologický, ale hlavně ekonomický smysl.


Pokud jste obětovali mému příspěvku trochu času a dočetli jste až sem, pak věřím, že se můžeme potkat a navázat spolupráci.

Přeji vám všem sluncem zalité pohodové dny a těším se na spolupráci se všemi lidmi dobré vůle a dobrých úmyslů.








33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page